logo

OM TABANKA DANCE ENSEMBLE

OM TABANKA AFRICAN & CARIBBEAN PEOPLE DANCE ENSEMBLE

Tabanka har etterhvert blitt kjent for sin unike energi, og spirituelle koreografier om styrke og robusthet. Tabanka trekker dypt på Afrikas og Karibias bevegelsesspråk og kverner dette gjennom deres Europeiske opplevelse. . Tabanka bruker sin kunst for å problematisere tilhørighet og identitet i plurielle samfunn. Dette skaper en spennende tilnærming til kunst, nyskapende og unikt som ett fingeravtrykk

Tabanka består i dag av 11 profesjonelle utøvere innen afrikanistiske bevegelsesuttrykk med utdannelse fra inn og utland, samt 4 trainees bestående av semiprofessjonelle utøvere i en profesjonaliseringsprosess. Utøverne har bakgrunn fra mer enn 15 nasjoner og 4 kontinenter.

Dansekompaniet Tabanka har siden oppstarten i 2007 realisert 24 helaftens forestillinger med totalt 152 visninger. 709 000 publikum har sittet og sett på live og 14.5 millioner verden over har sett Tabanka på Tv. Vi profesjonaliserer utøvere som ønsker å uttrykke seg gjennom en ekstrovert og dynamisk kunstform. Våre produksjoner har lagt vekt på nyskapende arbeid preget av en teknisk og estetisk tilnærming til Afrikansk Diaspora dans.

 

 

Comments are closed.