logo
logo

Din rolle som publikum

Publikum spiller en spesiell og viktig rolle under en forestilling. Utøverne er veldig bevisste sitt publikum mens de opptrer, og hver type opptreden fordrer ulik oppførsel eller respons fra publikum.

Musikkband med mye liv, musikere og dansere kan ønske et publikum som klapper og beveger seg til beaten. Andre opptredener ønsker kanskje et stille fokus på det som skjer på scenen og applaus først når de har gjort ferdig en seksjon av opptreden eller når de er helt ferdig. Før du nyter en forestilling på en større scene kan det være greit å ha gjort seg noen tanker.

  • Hva er forskjellen på å være publikum under en live opptreden og gå på kino eller se på tv?
  • Hva er noen ulike typer ”live performance”. Nevn noen ulike eksempler og diskuter forskjellene.
  • Hvilke ulike responser vil bli satt pris på fra publikum i de ulike eksemplene?
  • Hva er de ulike signalene kunstnere kan gi deg, som lar deg vite hvordan det er greit å reagere på deres opptreden. Eksempler kan være: Bukking, pause for applaus, eller en direkte henvendelse.

NB! Husk at en teatersal eller dansesal er spesialdesignet til forsterke lyd og inntrykk. Hvisking, rashling med papirer, mobillyder osv kan høres gjennom hele rommet. Når du er på Dansens Hus er du del av en større community med publikumere og dere er sammen med på å skape deres opplevelse. Make it a good one!

Comments are closed.